teams rooms licenties

Vereenvoudigde licenties voor uw Teams Rooms vergaderruimten

Microsoft heeft de prijs van Teams Rooms Licenties per 1 september verlaagd. De techgigant zal ook een versie van het product toevoegen voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Tevens wordt er een gratis tier van het product voor kleine bedrijven geïntroduceerd.

Het nieuwe aanbod Microsoft Teams Rooms licenties

Teams Rooms is Microsofts aanbod voor klanten met specifieke collaboration hardware. Denk bijvoorbeeld aan video vergaderoplossingen en audiosystemen. Deze apparaten worden geleverd door bedrijven als Bose, Poly en Logitech.

Microsoft brengt klanten kosten in rekening voor het gebruik van Rooms, bovenop de kosten van de Teams-licenties.

teams room video vergader oplossing

Microsoft Teams Rooms Basic

Deze versie biedt organisaties die een gecertificeerd Microsoft Teams Rooms-apparaat aanschaffen, zonder extra kosten een basiservaring op het gebied van vergaderen. Deze licentie omvat het plannen van vergaderingen, deelnemen aan vergaderingen, delen van inhoud en een gedeeld whiteboard, evenals elementaire beveiliging en beheermogelijkheden out-of-the-box.

Belangrijk om te weten is dat deze gratis versie beperkte functionaliteit heeft zoals:

• een maximum aantal van 25 ruimtes
• geen Dual Screen
• geen Front Row

Microsoft Teams Rooms Pro

De Pro versie levert verbeterde vergaderervaringen in de ruimte, zoals intelligente audio en video, eerste rij en grote galerijen, en ondersteuning voor meerdere schermen. Deze licenties bieden ook geavanceerde beheerfuncties, zoals apparaatbeheer op afstand, voorwaardelijk toegangsbeleid en gedetailleerde apparaatanalyses.

Nieuwe Microsoft Teams Rooms prijzen

In de aankondiging van Microsoft staat te lezen dat een Teams Rooms Pro licentie wordt verlaagd naar €40,- per apparaat (Dit was €42,20). De huidige standaard licentie (€15,- p.m.) zal worden afgeschaft ten gunste van Microsoft Teams Rooms Basic (gratis), die kernvergaderervaringen biedt aan klanten wanneer ze een gecertificeerd Microsoft Teams Rooms-apparaat aanschaffen zonder extra kosten.

Verbeterde in-room vergaderervaringen

De Microsoft teams Rooms Pro licentie wordt gezien als de ideale oplossing voor het Enterprise-segment en voor kleinere organisaties met een groter aantal rooms of geavanceerdere behoeften. In het oog springende verbeteringen zijn onder andere: intelligente audio en video en ondersteuning voor multiscreen sessies.

Meer informatie over de licentie wijzigingen

Bestaande licenties blijven geldig totdat de contractperiode afloopt (meestal een jaar na de eerste aankoop). Klanten met grote volumelicentieovereenkomsten kunnen Microsoft Teams Room Standard-licenties blijven gebruiken en kopen tot hun licentieovereenkomst afloopt.

De meeste nieuwe functies komen echter niet naar Standard of Premium, maar alleen naar Pro. Standard zal geen functies verliezen die het nu al heeft.

Meer informatie

Meer weten over dit onderwerp?

Neem dan contact op met:

Hanno van helden

Hanno van Helden

Operationeel Manager

Recente nieuwsberichten

Deel deze pagina, kies je platform