VCA Certificering
••

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is een certificeringssysteem dat in Nederland wordt gebruikt om de veiligheid, gezondheid en milieuaspecten op de werkvloer te waarborgen. Het VCA-certificaat is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico, zoals in de bouw, petrochemie, elektriciteitssector en de procesindustrie.

Het VCA-certificaat toont aan dat een bedrijf voldoet aan de vereisten op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Het certificeringsproces omvat onder andere een uitgebreide beoordeling van het veiligheidsbeleid, het veiligheidsmanagement en de veiligheidsprestaties van het bedrijf. Bedrijven met een VCA-certificaat tonen aan dat ze de juiste maatregelen treffen om risico’s te beheersen, ongevallen te voorkomen en de veiligheid op de werkplek te waarborgen.

Het VCA-certificaat kan van belang zijn bij aanbestedingen en contracten, omdat opdrachtgevers vaak de eis stellen dat de uitvoerende partij VCA-gecertificeerd is. Het certificaat geeft opdrachtgevers het vertrouwen dat het bedrijf de nodige aandacht besteedt aan veiligheid, gezondheid en milieu. Daarnaast draagt het bij aan het creëren van een veilige werkomgeving en het verminderen van arbeidsrisico’s.

Onze andere certificeringen
••

ISO 9001 certificering
ISO 14001 certificering

Deel deze pagina, kies je platform