Microsoft Artificial Intelligence functies Teams

Nieuwe AI functies voor Microsoft Teams Rooms en Teams Meetings

We zijn verheugd om enkele van de nieuwe Artificial Intelligence functie-updates te delen die naar Teams Rooms en apparaten komen, evenals Teams Meetings die de vergaderervaring voor iedereen verbeteren. Deze samenwerkingsoplossingen tillen de lat hoger voor meer betrokken en natuurlijke vergaderervaringen, en zetten een grote stap richting eenvoudiger en gestroomlijnd apparaatbeheer.

Opwindend nieuws voor de vooruitgang van door AI aangedreven cameratoepassingen, zal Cloud IntelliFrame voor Teams Rooms op Windows binnenkort beschikbaar zijn voor houders van Teams Rooms Pro-licenties. Voor ruimtes zonder een nieuwe intelligente camera deelt Cloud IntelliFrame de enkele videostream van de ruimte op in een samengesteld beeld bestaande uit gefocuste en ingekaderde videotegels waarop aanwezigen in de ruimte te zien zijn. Op deze manier kunnen externe deelnemers de gezichten van alle aanwezigen in de vergadering beter zien. Voor niet-intelligente camera’s biedt Cloud IntelliFrame een verbeterde videogalerij-ervaring door gebruik te maken van Microsoft Cloud AI (door Microsoft ontwikkelde AI-modellen die draaien in de Microsoft-cloud), die de enkele videostream van de ruimte verwerkt.

Cloud IntelliFrame

Deelnemers in de ruimte hebben controle over hoe ze worden weergegeven in een vergadering. De IntelliFrame-optie kan worden ingesteld door IT-beheerders, en deelnemers in de ruimte kunnen de functionaliteit regelen via het camerabedieningsmenu op de bedieningsconsole.

Bij Presentation Partner zijn we erg enthousiast over deze nieuwe ontwikkelingen. Als experts op het gebied van presentatietechnologie zullen wij u op de hoogte houden van de belangrijkste veranderingen en updates in Teams Rooms en Teams Meetings. Deze verbeteringen zullen de vergaderervaring voor onze klanten naar een hoger niveau tillen.

Cloud IntelliFrame is een gamechanger op het gebied van videocommunicatie. Door de videostream van vergaderruimtes te optimaliseren, stelt het deelnemers in staat om beter te zien en te communiceren, waar ze zich ook bevinden. Met de samengestelde weergave van in-room deelnemers kunnen externe deelnemers zich volledig betrokken voelen bij de vergadering. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit, maar bevordert ook een gevoel van directheid en betrokkenheid.

Daarnaast biedt de mogelijkheid voor in-room deelnemers om hun weergave te beheren een grote mate van flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Dit stelt elke deelnemer in staat om de beste manier te vinden om zichzelf te presenteren en bij te dragen aan de vergadering. Het is een geweldige stap in de richting van het creëren van een meer gepersonaliseerde en comfortabele vergaderervaring.

We kijken uit naar de volgende kwartaalupdate (eind augustus) , waarin Cloud IntelliFrame beschikbaar zal zijn voor Teams Rooms Pro-licentiehouders. Microsoft blijft ontwikkelingen in Teams Rooms en Teams

Nieuwste ontwikkelingen in Microsoft Teams: Intelligente camera’s met geavanceerde functies

Afgelopen week werden op Infocomm 2023 in Orlando, USA, de nieuwste ontwikkelingen rondom Microsoft Teams gepresenteerd. Een van de opwindende aankondigingen was de introductie van intelligente camera’s met geavanceerde functies, die binnenkort beschikbaar zullen zijn.

Een van deze nieuwe functies is de mogelijkheid om meerdere videostreams tegelijkertijd te gebruiken. Dit betekent dat gebruikers tijdens een vergadering verschillende camerabeelden kunnen bekijken en schakelen tussen verschillende weergaven. Dit is vooral handig in grote vergaderruimtes waar meerdere deelnemers aanwezig zijn en verschillende perspectieven nodig zijn.

Een andere opwindende toevoeging is de AI-aangedreven actieve sprekerstracking. Deze functie stelt de camera in staat om automatisch de persoon te volgen die aan het woord is, waardoor een vloeiende en meeslepende vergaderervaring wordt gecreëerd. Dit is vooral waardevol tijdens dynamische vergaderingen waarbij verschillende mensen spreken en van positie veranderen.

Yealink SmartVision 60 en de vernieuwde Jabra PanaCast 50 zijn twee camera-oplossingen die deze AI-aangedreven actieve sprekerstracking en meerdere videostreams mogelijk maken. Deze twee leveranciers van Presentation Partner die deelnemen aan het Technology Adoption Program (TAP) zijn al begonnen met het implementeren van deze camera’s.

Wat deze camera’s nog interessanter maakt, is hun intelligent speaker-functie. Hiermee kunnen ze elke spreker in de vergaderruimte herkennen aan de hand van zijn of haar stem en elke persoon identificeren in het vergadertranscript. Dit betekent dat deelnemers in de ruimte hun identiteit behouden in het vergadertranscript, wat de basis vormt voor productiviteitstools op basis van AI. Met behulp van deze transcripten kunnen bijvoorbeeld intelligente samenvattingen worden gemaakt voor externe gebruikers en gebruikers in Teams Rooms.

Bovendien kan de SmartVision 60 deelnemers in de vergaderruimte groeperen (nadat ze zich hebben aangemeld en een Teams-gezichtsherkenningprofiel hebben aangemaakt) en elke individuele videostream voorzien van de naam van de persoon. Deze functionaliteit zal binnenkort ook beschikbaar zijn op de PanaCast 50.

Met deze nieuwe ontwikkelingen stelt Microsoft Teams gebruikers in staat om nog beter te communiceren en samen te werken, zowel binnen de vergaderruimte als op afstand. De introductie van intelligente camera’s met geavanceerde functies opent de deur naar een meer boeiende en productieve vergaderervaring. Het is een spannende stap voorwaarts in de evolutie van Teams en we kijken er naar uit om deze innovaties in ons nieuwe Experience Center in Zoetermeer te presenteren direct na de zomervakantie.

Hulpmiddelen die vergaderingen en samenwerking gemakkelijker maken en natuurlijker laten aanvoelen.

We lichten de belangrijkste eruit. Front Row en Intelligent Recap

Front Row

Een paar langverwachte AI-gestuurde functies voor Front Row worden werkelijkheid in de volgende Microsoft Windows-editie.

Om de aandacht van deelnemers in de kamer nog meer te richten op externe deelnemers, zal Front Row de achtergrond van elke individuele persoon vervangen door een gedeelde achtergrond en een uniforme grootte toepassen op elke videofeed, zodat externe deelnemers levensgroot verschijnen voor deelnemers in de kamer, ongeacht hoe ver of dichtbij ze zich bevinden. Eind augustus te zien in Zoetermeer.

microsoft teams front row

Intelligent Recap

Intelligent Recap maakt gebruik van AI om automatisch een uitgebreid overzicht van je online vergadering te bieden, waardoor gebruikers in enkele minuten kunnen bijpraten, herinneren en follow-uppen op vergaderingen die een uur hebben geduurd. Nu beschikbaar in het Engels voor Teams Premium-gebruikers, genereert Intelligent Recap automatisch vergaderingsnotities, aanbevolen taken en gepersonaliseerde hoogtepunten om je snel de belangrijkste informatie te laten vinden. Bespaar tijd bij het ontdekken van belangrijke punten en actiepunten, zodat je team zich kan richten op wat er daarna komt. De door AI ondersteunde opname en transcriptie stellen gebruikers ook in staat om eenvoudig te selecteren en naar het onderwerp te springen dat ze willen bekijken. Met bijvoorbeeld gepersonaliseerde tijdlijnmarkeringen, die alleen zichtbaar zijn voor de individuele gebruiker, kun je naar het moment springen waarop je naam werd genoemd, wanneer er een scherm werd gedeeld en wanneer je de vergadering hebt bijgewoond en verlaten.

Houd er rekening mee dat met AI gegenereerde notities en taken momenteel niet beschikbaar zijn voor EU- en VK-gebaseerde huurders, maar vanaf medio augustus 2023 wel beschikbaar zullen zijn.

microsoft teams recap

Meer informatie

Meer weten over dit onderwerp?

Neem dan contact op met:

Hanno van helden

Hanno van Helden

Operationeel Manager

Maak een keuze uit één van onze productgroepen

Deel deze pagina, kies je platform