interview rene bos Presentation Partner oprichter en directeur-eigenar

Interview met Presentation Partner oprichter en directeur-eigenaar René Bos

Al ruim 34 jaar installeert en implementeert Presentation Partner uit Zoetermeer slimme en geavanceerde audiovisuele -en ict oplossingen. Inmiddels is Presentation Partner een gerenommeerde speler in de markt. Wellicht ken je onze oplossingen, maar wie zijn de mensen die zich elke dag inzetten voor een perfect werkende (hybride) AV oplossing? Wij stellen ons graag aan je voor. Deze keer onze oprichter directeur-eigenaar en eindbaas: René Bos.

Kun je jezelf even voorstellen?

Jazeker! Mijn naam is René Bos, getrouwd met Helma. Wij zijn de trotse ouders van vijf kinderen en 8 kleinkinderen. In mijn spaarzame vrijetijd ski en golf ik graag, daarnaast zet ik mij met volle overgave in als vrijwilliger in de rol van Taskforce Coördinator voor vluchtelingen en minderbedeelden in de samenleving. Zo heeft Presentation Partner onlangs een mooie donatie gedaan in de vorm van voedselpakketten ten behoeve van de Voedselbank en houd ik mij bezig met het organiseren en realiseren van woonruimte voor vluchtelingen.

Kun je in vogelvlucht iets vertellen over Presentation Partner vanaf de oprichting tot heden?

Inmiddels 34 jaar geleden startte ik als jonge 24-jarige ondernemer Presentation Partner. Voor die tijd had ik als IBM Dealer in het World Trade Center in Amsterdam al een beetje kennis gemaakt met de Audiovisuele branche. Tijdens een inspirerende presentatie van Bill Gates besefte ik dat een zogenaamde “Beeldcultuur” zijn intrede zou doen. Ik was overtuigd van de grote toekomst van visuele communicatie. Mede aangemoedigd door mijn vrouw Helma besloot ik de stap te wagen en voor mijzelf te beginnen. Presentation Partner was geboren.

Ik weet nog goed dat ik in 1990 de eerste TFT LCD overhead projector displays in de markt zette. Met dit apparaat in combinatie met een ouderwetse overhead projector kon het beeld van het TFT LCD overhead projector display geprojecteerd worden. Een voorloper van de welbekende projector eigenlijk. Deze volgde overigens snel en in 1994 was Presentation Partner de eerste officiële importeur van Epson projectoren. Ideeën voor nieuwe producten en oplossingen deed ik vaak op tijdens beursbezoeken in onder andere de Verenigde Staten en Azië

Op welke professionele prestatie ben je het meest trots?

Met het jaarthema: “Effectief communiceren en presenteren” mocht Presentation Partner zich in 2000 onderneming van het jaar noemen. Dat was voor mij toch wel een echte mijlpaal.

Van het zogenaamde dozen schuiven in de jaren negentig begon Presentation Partner in de jaren 2000 – 2015 een transitie naar een gerenommeerde system integrator. Vanaf 2015 zijn wij dan ook ISO 9001 ISO14001 en VCA** gecertificeerd. Mede daardoor zijn wij ook zeer succesvol in aanbestedingstrajecten. Dit voorjaar zal ISO 270001 gerealiseerd worden.

“Blijf vernieuwen en zorg dat je niet achter je bureau verdwijnt, omdat juist buiten de zaken worden gezien en worden gerealiseerd”

Welke trends signaleer je binnen de Audiovisuele markt?

Wij signaleerde al snel een trend in de combinatie van zowel thuis als op de zaak werken. Een onmisbare tool voor deze hybride manier van werken is videovergaderen. In 2018 zijn wij ons hier echt op gaan focussen, want effectief samenwerken en communiceren is in een hybride omgeving cruciaal. Het gehele team van Presentation Partner volgde vervolgens alle mogelijke trainingen en cursussen om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen adviseren en helpen aan een op maat gemaakte (hybride) videovergader oplossing. Als geluk bij een ongeluk ging Nederland in 2020 in een lockdown, met onze expertise op het gebied van videovergaderen hebben wij toen, en nog steeds, veel organisaties kunnen helpen.

Wat is jouw grootste drijfveer?

Professioneel presenteren en de trends blijven zetten is elke dag mijn grootste uitdaging. In zo’n dynamische en interessante bedrijfstak en binnen zo’n mooi team is stoppen nog nooit in mij opgekomen.

Waar zie je Presentation Partner over 5 jaar?

Ik zie Presentation Partner de komende jaren nog vele grote projecten uitrollen, zoals het implementeren van one touch solutions bij universiteiten, winkels, kantoren, gemeentes en defensie. Slimme Audiovisuele oplossingen waar iedereen blij van wordt! En zoals de zaken er nu voor staan is het personeelsbestand van Presentation Partner over 5 jaar minimaal verdubbeld.

Welke tip wil je andere ondernemers meegeven?

Aan andere ondernemers zou ik willen zeggen, blijf vernieuwen en zorg dat je niet achter je bureau verdwijnt, omdat juist buiten de zaken worden gezien en worden gerealiseerd.

In contact komen met René?

Dat kan!

Rene Bos contact

René Bos

Oprichter, directeur-eigenaar
Presentation Partner

Recente nieuwsberichten

Deel deze pagina, kies je platform