Menu

Videowall / LED Wall

Laat een professionele en vooruitstrevende indruk achter met een videowall

Een videowall is een combinatie van aan elkaar gekoppelde LED of LCD schermen die een groot beeld tonen. De beeldschermen zijn voorzien van zeer dunne randen waardoor de illusie van een groot scherm wordt gewekt. Doordat LED Walls modulair zijn, zijn er op gebied van afmeting geen grenzen. Een videowall is gemakkelijk aan te sturen via een videowall processor of narrowcasting player. Hiermee bepaalt u welke content op een bepaald tijdstip wordt afgespeeld. Presentation Partner draagt er zorg voor dat de LED Wall na plaatsing geheel naar uw wens werkt.

Toepassingen voor de videowall

Met een videowall kunt u content en informatie overbrengen via narrowcasting. Dit houdt in dat de informatie en content via beeldschermen een specifiek publiek bediend. Een videowall maakt het makkelijk om direct informatie over te brengen aan uw publiek. Denk aan social media, presentaties en ook reclameboodschappen. Ook het live streamen van camerabeelden is mogelijk en wordt veel gebruikt.

Via een videowall processor of narrowcasting player kunt u een videowall makkelijk sturen. Welke content wanneer wordt afgespeeld bepaalt u!

De voordelen van een videowall van Presentation Partner

  • Officieel partner van A-merken: Samsung, Sharp, LG, NEC en Philips
  • Mogelijkheid van training voordat de videowall wordt geleverd
  • Door gebruik van LED schermen zeer energiezuinig
  • Professionele monteurs leveren af naar uw wens: perfectionistisch en snel
  • Presentation Partner heeft een “no-nonsense” mentaliteit en werkt transparant
  • Zowel aankoop als verhuur mogelijk

Montage en plaatsingsmogelijkheden

Videowalls worden hoofdzakelijk binnen geplaatst. Maar voor een semi-outdoor plek is een videowall ook mogelijk. Om ervoor te zorgen dat de beelden op het scherm ook bij veel zonlicht zichtbaar zijn, hebben we verschillende oplossingen. Door bijvoorbeeld de brightness van de beeldschermen zeer hoog af te stellen is het probleem verholpen. Presentation Partner kan u hierin professioneel adviseren.

De mogelijkheden wat betreft montage zijn ook zeer breed. Montage van de videowall aan het plafond, de wand, de vloer of zelfs een mobiele videowall is mogelijk. Ook de videowall aan een wand of plafond kunnen beperkt mobiel gemaakt worden, zodat de videowall gepositioneerd kan worden naar wens. Montagepartners waarmee Presentation Partner samenwerkt zijn: Audipack, Vogels, Smart Metals en Chief.

Videowalls in de praktijk

Enkele plaatsen waar een videowall absoluut tot zijn recht komt en vaak toegepast wordt:

  • Stations en openbare ruimtes: voor het vermelden van nieuws, tijd, reisinformatie en reclame
  • Etalage: gebruik bewegende beelden om aandacht van voorbijgangers te trekken
  • Showroom: maak van het bezoek een beleving door inspirerende content
  • Control rooms: voor de optimale controle

 

Advies ontvangen afgestemd op uw organisatie?

Neem dan contact met ons op of bezoek ons Presentation Partner Experience Center en laat u inspireren!