Menu

Touchscreens Capacitive

Resistieve schermen (infrarood) worden vandaag de dag eigenlijk niet meer op grote schaal toegepast voor het hoge segment. Reden daarvoor is dat een resistief touchscreen op onderbreking van een energieveld reageert en dat je hard én precies moet drukken met een pennetje (stylus) of vingernagel wil je goed kunnen communiceren met je touchdisplay.
Zo’n scherm reageert in de regel dus ook een stuk minder langzaam en de werking verstoord nog eerder wanneer je scherm vet en vies is. Daarom moet zo’n scherm ook regelmatig opnieuw uitgelijnd worden.

infocus-capacitive-touch-layers

Vooral touchscreens welke onderin het marktsegment geplaatst worden willen wel eens zo’n scherm hebben.
Een capacitief scherm (Infocus JTouch en Mondopad en Sharp) maakt gebruik van je aanraking van je huid. Door het op een bepaalde manier afvoeren en geleiding van spanning reageert het scherm op je aanraking.

Het grote verschil is dus dat een resistief scherm veel lastiger en grover te bedienen is dan een capacitief scherm. Omdat deze ook veel preciezer op je invoer reageert, kunnen ontwikkelaars van zowel soft als -hardware veel betere en geavanceerdere applicaties ontwikkelen.